Verbeelde Landschappen

Verbeelde Landschappen

28.04.2024 - 26.05.2024

Filipa Figueiredo - Lou Gils - Marc Ronet

vernissage : zondag 28 april van 14u tot 18u

 

De trigger tot de tentoonstelling Verbeelde landschappen was de ontdekking van het werk van Filipa Figueiredo, artist in residence in Quinta Magnolia, het cultuurcentrum Van Funchal. De Portugese kunstenares toonde er verbeelde composities gebaseerd op herinneringen aan en indrukken van Madeira.  De betovering van exotische en endemische planten, de kliffen en het vulkanisme weet Filipa te vertalen in grote abstracte werken, impressies uitgedrukt in natuurlijke pigmenten en Japanse inkt op katoenpapier. Ze schildert een kleurrijke explosie van energie.

Eenzelfde verbeelde energie schuilt in de werken van Lou Gils. Er lijkt een ingetoomde storm in te razen, gegroeid uit een sfeer van verlatenheid. Met houtskool, Oost-Indische inkt, Siberisch krijt en witte acryl schept Gils een subtiel spanningsveld van licht en duister; een wereld die balanceert tussen woede en nostalgie. In contrast daarmee staan de stijlvolle bomen en boomstructuren die als kalligrafisch uit het nat van zijn pen en penseel vloeien en tot rust en bezinning stemmen.

Na zijn retrospectieve in het MUba te Tourcoing en zijn bijdrage tot de tentoonstelling over de Groupe de Roubaix in La Piscine kunnen de imaginaire landschappen van Marc Ronet niet in de tentoonstelling ontbreken. Het werk dat groeit in opeenvolgende stadia  is kenmerkend voor zijn kunst.

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • samedi et dimanche de 14h à 18h
  • Saturday and Sunday from 2pm to 6pm