RADICALE EXPRESSIE

RADICALE EXPRESSIE

10.03.2024 - 07.04.2024

ICONOCLASH 03

vernissage : zondag 10 maart , 14:00 - 18:00

Kijk naar een ets van een gezicht door Frank Auerbach, hoe ze uiteenvalt in krassen, stokjes en strepen: een Mikadospel waarin de persoonlijkheid van de geportretteerde genadeloos wordt blootgelegd.

Expressief  is ook het grote, rode canvas van Andrew Litten: in het midden een miezerig jongetje gepropt op een kromme stoel. Hij klampt een helikoptertje vast  als een knuffel die hem moet recht houden.

Radicaal is het werk van George Grosz zowel qua vorm, met figuurtjes geschetst in vlijmscherpe lijntjes, als qua inhoud  door een  even scherpe commentaar op de maatschappij tussen en tijdens de twee wereldoorlogen. Eenzelfde onverbloemde commentaar valt af te lezen uit de doeken en etsen van Kate McCrickard die de decadente onderbuik van Parijs vandaag verbeeldt.

Er is de onderschatte Godfried Vervisch (1930 – 2014) die opgroeide in het kleinburgerlijke Ieper en het luid uitschreeuwt in een eigenzinnig  oeuvre vol zelf kwellende introspectie. Twee zelden geziene top werken op papier getuigen van zijn expressieve slagkracht.

In de voormalige Leroy brouwerij aan de Douvieweg  te Watou toont Frances Blane een wild geborsteld abstracte drieluik. Het is een eye catcher die passend wordt begeleid door de huidachtige organische vormen  die Frauke Wilken er neerpoot.

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • samedi et dimanche de 14h à 18h
  • Saturday and Sunday from 2pm to 6pm