Power Games

Power Games

30.07.2021 - 25.10.2021

Paula Rego in Museum De Reede

 

Vanaf 30 juli 2021 loopt een solotentoonstelling van Paula Rego in Museum De Reede te Antwerpen. Deze expositie werd gecureerd door De Queeste Art

De Engels – Portugese kunstenares Paula Rego (Lissabon 1935)  is één van de leidende figuratieve kunstenaars van vandaag. Haar narratieve en provocerende werk – vaak geïnspireerd op literatuur, sprookjes en religie– ontleedt ondubbelzinnig thema’s als het gezin, seksualiteit en hypocrisie.

Haar grafische oeuvre is, zowel in compositie als in technische uitvoering, sterk beïnvloed door de beeldtaal van Francisco Goya maar evengoed door de humoristische prenten van William Hogarth. In deze tentoonstelling wordt de nadruk gelegd op haar narratieve etsen en (gekleurde) litho’s uit series als de ‘Nursery Rhymes‘, ‘Peter Pan‘, ‘Jane Eyre‘ enz.

Daarnaast wordt uitvoerig aandacht besteed aan de ‘Abortion series‘. Een unieke reeks etsen die mede het abortusdebat in Portugal heeft beïnvloed en mooi het maatschappijkritische aspect van Rego’s oeuvre illustreert. Om de eenheid in haar artistieke oeuvre te duiden, worden tenslotte ook handgekleurde etsen en unieke werken op mylar tentoongesteld.

Bogend op een carrière van meer dan vijftig jaar, met een aan haar gewijd museum in Portugal (Casa Das Historias – Paula Rego) en de overzichtstentoonstelling in 2021 in Tate Britain (Londen) behoort ze tot de artistieke wereldtop.

In 2019 – 2020 kreeg Paula Rego nog solotentoonstellingen in het Musée de l’Orangerie te Parijs, de MK Gallery in Engeland, de National Galleries of Scotland en het Presidentieel Museum Palácio de Belém te Lissabon.

Ze behoort samen met o.a. Lucian Freud en Francis Bacon tot de London School group. Haar werk is opgenomen in de collecties van o.a. het British Museum, Londen; Gulbekian Foundation, Portugal; Metropolitan Museum of Art, New York; National Gallery, Londen; National Portrait Gallery, Londen; Tate Gallery, London; Saatchi Galleries, Londen…

Praktisch? 

30 juli - 25 oktober 2021

Museum De Reede
Ernest van Dijckkaai 7
2000 Antwerpen

www.museum-dereede.com 

open: ma, vrij, zat en zon van 11:00 tot 17:00
gesloten: din, woe, don

Meer informatie en reserveren: 
info@museum-dereede.be
bookings@museum-dereede.be
+32(0)3 434 03 04

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • samedi et dimanche de 14h à 18h
  • Saturday and Sunday from 2pm to 6pm