Paula Rego

Paula Rego

09.07.2022 - 07.08.2022

Getting ready for the ball

After Hogarth II , 2000, etching and aquatint on Somerset paper, Paper 53.5 x 54.5 cm, Edition of 17

 

Na het cureren van de succesvolle Paula Rego tentoonstelling in Museum De Reede toont De Queeste Art nu een belangrijke collectie van haar grafische werk in de eigen galerie. Rego is een verteller, haar etsen zijn doordrongen van literatuur die ze eigenzinnig interpreteert.

In “Getting ready for the ball” spot Rego met de schone schijn in Brontë’s ‘Jane Eyre’.Met haar perfect beheerste grafiek doorprikt ze graag de kleinburgerlijke dubbelzinnigheid. Ze gebruikt schaalvergroting of –verkleining en dromerige effecten om een buitengewoon claustrofobische wereld te creëren in de uitwerking van de "Nursery Rhymes", de traditionele Engelse kinderrijmpjes en liedjes. Maar ze schuwt zeker het engagement niet. De president van Portugal verklaarde ooit dat haar etsen en litho’s mee het referendum voor het recht op abortus deden slagen.

Paula Rego (1935-2022)  wordt algemeen gezien als de hedendaagse zielsverwant van Francisco de Goya. Haar spot sluit dan weer perfect aan bij het oeuvre van de schilder William Hogarth en de karikaturist Honoré Daumier. Haar kunst wordt internationaal geroemd met dit jaar retrospectieven in verschillende Europese musea (Tate, Kunstmuseum Den Haag, Picasso Museum Málaga) en de Biënnale van Venetië.

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • vendredi, samedi et dimanche de 14h à 18h
  • Friday, Saturday and Sunday from 2pm to 6pm