Kamers op een kier

Kamers op een kier

05.02.2022 - 13.02.2022

een uitdagend artistiek salon

 

Met Kamers op een kier opent de Queeste Art het nieuwe kunstjaar. Een bijzondere opening met kunstenaars die elk eigenzinnig hun eigen kamer mogen invullen. Want … De Queeste wordt dertig jaar en we willen dit vieren op een creatieve manier. Immers onze zoektocht in de kunstwereld gaat voortdurend door.

Je mag spieken door een kier in de kamers van Trui Chielens, Evelien Hiele, Lisa Spillebeen en Eve Servent. Vera Vermeersch verzorgt warme overgangen. De galerie , een voormalig nonnenklooster, vervelt zo tot een uitdagend artistiek salon.

Trui Chielens is illustratrice en kunstenares, bekend om haar werk voor De Standaard, De Tijd, Feeling magazine, enz. Ze heeft reeds verschillende kinderboeken op haar naam staan. Haar illustraties zweven tussen droom en werkelijkheid. Ze worden gekenmerkt door sobere lijnen en een miniem kleurenpalet.

Evelien Hiele creëert een eigenzinnig universum op basis van observaties en beeldmateriaal uit de populaire media. Haar schilderijen worden een collage van fragmenten en kleuren. Dit, soms letterlijk, gelaagde werk vraagt van de toeschouwer meerdere lezingen.

Lisa Spillebeens schilderijen en werken op papier vormen op het eerste zicht, een wild spektakel van abstracties. Haar werk is echter bijzonder fijn gecomponeerd. Bedachtzaam speelt ze met verftextuur, lijnzetting en achtergronden.

Eve Servent schildert vervreemdende portretten of objecten. Werken waarin melancholie, zelfs angst nazindert. In haar sculpturen en installaties grijpt ze dan weer naar humor om ideologieën en religies in twijfel te trekken.

Vera Vermeersch maakt handgetufte kunsttapijten. In deze expositie wordt een reeks uitvergrote 'plooien' tentoongesteld. Vermeersch zoomt in op enkele textieldetails die ze zag bij de Oude Meesters. Ambachtelijke kennis wordt verheven kunst.

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • samedi et dimanche de 14h à 18h
  • Saturday and Sunday from 2pm to 6pm