Paula Rego: Crivelli's Garden

Van 29 juli tot 29 oktober wordt in de National Gallery te Londen aandacht besteed aan één van Rego’s grootste muurschilderijen.

Dertig jaar geleden kreeg Paula Rego (1935-2022) de opdracht om een muurschildering te maken voor de toen nieuwe Sainsbury Wing Dining Room van de National Gallery te Londen.

Het resultaat, Rego's 'Crivelli's Garden', is geïnspireerd op een altaarstuk van de 15e-eeuwse Italiaanse kunstenaar Carlo Crivelli, 'La Madonna della Rondine (De Madonna van de zwaluw)'.

De afbeeldingen van de moedige en sterke vrouwen zijn gebaseerd op de mensen die Rego kende, waaronder vrienden, familie en medewerkers van de National Gallery. De originele tekeningen worden nu, naast het schilderij gepresenteerd zodat de onderlinge verbanden kunnen ontdekt worden. 

Deze tentoonstelling viert Paula's relatie met de National Gallery en haar tijd als artist in residence, en is een eerbetoon aan het werk en leven van een van de belangrijkste kunstenaars van haar generatie.

Lees meer hier

Van 1 juli tot 3 september 2023 loopt in De Queeste Art te Abele/Watou de tentoonstelling “Sans Gêne” met werken van Paula Rego. Deze tentoonstelling vindt plaats n.a.v. het Kunstenfestival Watou.