Niall McDiarmid : The Brits

De Schotse fotograaf Niall McDiarmid is vooral bekend voor zijn straatfotografie en portretten van onbekenden die hij tijdens zijn wandelingen ontmoet.

Met oog voor mode, architectuur en speelse kleurencombinaties legt hij de ziel van hedendaags Groot-Brittannië bloot. Soms exotisch, vaak heel herkenbaar. Naast zijn portretten heeft McDiarmid aandacht voor de grootstedelijke context. Melancholische straat-landschappen van Londen in de vooravond. Treincoupés met een eenzame krantenlezer. Of het fijne lichtspel op een tafel in een pub. Niets ontgaat hem. Nog als een oude meester schildert hij een stilleven met een halfleeg kopje thee of een flesje HP brown sauce.

Zijn werk zit in de collecties van de Martin Parr Foundation, Museum of London, de National Portrait Gallery en de Sir Elton John Photographic Collection. Hij is een graag geziene gast op internationale fotofestivals en publiceert regelmatig kunst- en fotoboeken

Praktisch? 

22.09.2022 - 05.11.2022

vernissage: donderdag 22 september vanaf 19u00 in aanwezigheid van de kunstenaar.

VRT-journalist Ivan Ollevier houdt een uiteenzetting over de huidige situatie in Groot Brittanië, de gevolgen van de Brexit en de relaties van het eiland met het Europese continent. Hij koppelt historische feiten aan lopende kwesties zoals de verkiezing in september 2022 van een nieuwe premier. Bovendien, staat hij stil bij de eigenzinnige, exentrieke Britse cultuur en slaat een brug naar de fotografie van Niall McDiarmid. 

CC Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

ingang: gratis
open: elke werkdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 13.30 tot 18.00 uur. 

Lees meer hier