Matinee : Paul van Ostaijen

Op zondag 11 augustus vertelt Matthijs de Ridder over de Antwerpse dichter Paul van Ostaijen, diens vriendschap met kunstenaars zoals Paul Joostens en zijn impact op de Nederlandstalige letteren.  Naar goede gewoonte, zorgen we voor een natje en een droogje.

Matthijs de Ridder brengt een aantal spannende, ontroerende, inspirerende en uiteindelijk tragische verhalen uit het leven en werk van van Ostaijen. Met het leven van de dichter beleven we ook een stuk van de geschiedenis van de twintigste eeuw, waarin Van Ostaijen zich twee keer in het oog ervan bevond: een keer toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak en alle ogen op Antwerpen gericht waren en nog eens toen Van Ostaijen naar Berlijn ging en daar midden in de revolutie terechtkwam. Ondertussen vond hij de poëzie een keer of vier opnieuw uit en droomde hij hardop van een compleet nieuwe wereld…

Matthijs de Ridder schreef de eerste volwaardige biografie van Paul van Ostaijen. Zijn boek was meteen shortlisted voor de Boon literatuurprijs 2024.

Praktisch:

Zondag 11 augustus om 11u in De Queeste Art, Trappistenweg 54 te 8978 Abele/Watou.

Ingang : 10 €. Inschrijven verplicht via info@dequeeste-art.be