Frans Masereel, Léon Bazalgette en Stefan Zweig

Vijftig jaar geleden, op 3 januari 1972, overleed de houtsnijder en graficus Frans Masereel. Naar aanleiding van de 50e verjaardag van zijn overlijden duiken Amsab-ISG en het MSK in hun collecties voor een warme hommage aan Masereel en aan de vriendschappen in zijn rijkgevulde carrière.

Amsab-ISG: De vriendschap – Masereel, Bazalgette en Zweig

In Amsab-ISG zoomt men in op de vriendschap?tussen?Masereel, de Oostenrijkse auteur?Stefan Zweig?en de Franse vertaler Léon Bazalgette. Aan de hand van verschillende documenten en publicaties wordt de band tussen deze mannen belicht. De herdenking is dan ook een ideale gelegenheid om hun bijzonder waardevolle collectie met topstukken in de kijker te zetten: in 2003 nam Amsab-ISG namelijk een unieke verzameling van zo’n 300 houtblokken, bijna 400 galvano’s en 33 boeken van Masereel in ontvangst.

De tentoonstelling in Amsab-ISG loopt van 2 april t.e.m. 28 augustus en is te bezoeken op weekdagen van 9 u. tot 17 u. en op zondag van 10 u. tot 13 u.  

voor meer informatie surf naar Amsab-ISG - masereel

MSK: Masereel in woord en beeld

In de collectiepresentatie brengt het MSK een ruime selectie uit de verzameling van meer dan 700 werken van de kunstenaar. Niet alleen wordt voor het eerst de volledige reeks pen- en penseeltekeningen voor het boek Mon livre d’heures uit ca. 1918 getoond. De uitgebreide hommage zoomt in op de totaliteit van Masereels oeuvre, vanaf de vroege jaren 1920 in iconische houtsneden als De kus, over zelden getoonde schetsboeken uit de jaren 1937-1940, tot het late, door een bijzondere fantastiek omgeven grafische werk.

De presentatie in het MSK loopt van 2 april t.e.m. 5 juni. 

Voor meer informatie surf naar Frans Masereel | MSK Gent