Marc Ronet

Marc Ronet

“Plus que des représentations inspirées par la nature, les paysages de Marc Ronet, ces lieux de fragilité mimétique, sont avant tout des plages de couleurs légères"

Marc Ronet is samen met Ben Bella zowat de belangrijkste levende schilder van Noord-Frankrijk. Zijn dik in de olieverf gezette schilderijen - vaak asymmetrische diptieken - staan op de tweesprong van figuratie en abstractie.

Leerling van beeldhouwer en tekenaar Eugène Dodeigne aan de Academie van Doornik vervolgt hij zijn vorming aan de 'Ecole des Arts appliqués' te Parijs.

Samen met zijn vriend Eugène Leroy behoort hij tot de toonaangevende kunstenaars die vandaag bekend zijn onder de noemer 'le groupe de Roubaix'.

In 2005 / 2006 wordt zijn kunstenaarscarrière bekroond met een uitgebreide retrospectieve die tegelijk in 'La Piscine', het bekende museum van Roubaix, als in het Musée des Beaux Arts van Tourcoing doorging.

Zijn werk is opgenomen in de vaste collectie van het Musée d'Art Moderne van Villeneuve-d'Ascq. Een uitgebreid kunstenaarsboek verscheen bij uitgeverij Snoeck in 2005.

Extra Info