Frank Auerbach

Frank Auerbach

"Het werk van Auerbach wordt gekenmerkt door een organische eenheid van lijnen en vormen die hun oorsprong vinden in een streven naar realisme"

frank auerbach

Frank Auerbach (Berlijn, 1931) immigreerde op jonge leeftijd naar Londen waar hij onder andere studeerde aan The Royal College of Art. Zijn eerste expositie kwam er in 1956 in the Beaux Arts Gallery. Sindsdien is hij een prominente internationale kunstenaar met een aanwezigheid in talloze collecties (infra).

Het werk van Auerbach wordt gekenmerkt door een organische eenheid van lijnen en vormen die hun oorsprong vinden in een streven naar realisme.

Zijn etsen evenals zijn schilderijen en tekeningen zijn het resultaat van nauwkeurige observaties. Het gedreven hanteren van dikke lijnen geeft de afgebeelde figuren een ongeziene dynamiek. Auerbach wijst erop dat zijn etsen een zekere autoriteit uitstralen die hij in zijn tekeningen niet weet te verwekken.

Er is 'a sense of magic that replaces emotion'. Ondanks zijn fascinatie met het print medium heeft Frank Auerbach slechts een 40 tal grafische edities gerealiseerd.

Extra Info