Perspectieven n°1

Perspectieven n°1

27.05.2018 - 17.06.2018

Alejandra Hernández, Lisa Spillebeen, Frauke Wilken, Marthe Zink

preview/vernissage: 27.05.2018 - 14u >> 18u

L. Spillebeen, mountains to move #4, mixed media/canvas. 100 x 80 cm

Met 'Perspectieven' wil De Queeste Art niet enkel de aandacht vestigen op innovatieve kunstenaars maar ook de verschillende wijzen van hun 'zien' een podium geven.

Iedere artiest creëert een eigen wereld maar ook de bezoeker interpreteert of bekijkt een kunstwerk op een individuele, andere manier. Ondanks deze complexe relaties onstaat er een culturele gemeenschap waarin dialoog centraal staat. Het perspectief ligt niet enkel in de toekomst maar ook in het heden en verleden.

Voor deze eerste editie brengt De Queeste Art, vier artiesten samen met heel diverse achtergronden.

Frauke Wilken is een Duitse kunstenares die voornamelijk driedimensionaal werkt. Veel van haar creaties vormen abstraherende organische vormen met lichamelijke machtsrelaties als centraal thema. Marthe Zink stelde eerder tentoon in De Queeste Art. Door in haar beeldtaal de meest uiteenlopende elementen samen te brengen onstaat een vervreemdende humoristische wereld.

F. Wilken, Maskiert, mixed media

De monotypes, zeefdrukken en schilderijen van Alejandra Hernández doen aan als dagboeknotities van haar reizen, ontmoetingen met vrienden en familie. Opvallend zijn haar kleurrijke, illustratieve elementen die haar Colombiaanse achtergrond verraden. Ook in de schilderijen van Lisa Spillebeen valt het gebruik van expliciete kleuren en subtiele grafische details op. De minimale figuratieve ingrepen verrijken haar abstracte doeken. Het maakt haar werk uniek maar ondertussen refereert het naar een lange kunsthistorische traditie.

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • open: zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak
  • ouvert: samedi et dimanche de 14h à 18h et sur rendez-vous
  • open: Saturday and Sunday from 2pm to 6pm and by appointment