Nele Boudry

Nele Boudry

26.08.2018 - 16.09.2018

schilderijen / paintings

vernissage: zondag 26 augustus, doorlopend vanaf 14:00

 St Katarina of Alexandrië, Rafaël, deserved to sleep, oil/canvas, 90 x 106 cm 

Deze nieuwe serie schilderijen van de Belgische artieste Nele Boudry zijn een herinterpretatie van een aantal renaissance portretten en zijn een reactie op hoe de hedendaagse moderne maatschappij eerder valt voor faam en beroemdheid dan talent en kwaliteit.

Deze reeks ontstond nadat de kunstenares het Louvre bezocht en er getuige was van een stampede van bezoekers die met hun smartphones in de hand op weg waren om een selfie te nemen met de Mona Lisa.

Dit alles terwijl ze de andere talloze meesterwerken in het museum compleet negeerden.

Nele Boudry stamt uit een kunstenaarsfamilie. Ze studeerde ondermeer aan de Academie van Schone Kunsten te Antwerpen.

In haar artistieke praktijk staat de kennis en voorkeur voor de materie centraal. Dit vertaalt zich in een obsessie voor de schilderkunst. Haar beeldtaal focust veelal op het menselijke lichaam en het portret als vorm maar ook als filosofisch – emotioneel concept. Ze woont en werkt in Caunes-Minervois, Frankrijk. 

These paintings are a series of re-visited renaissance portraits painted in reaction to how modern society has become more interested in celebrity than talent and quality..

The series began after the artist visited the Louvre and witnessed a stampede of visitors with their phones at the ready and heading for a selfie with the Mona Lisa  while completely ignoring the other great works on the walls they were passing.

Preview: Sunday August 26 from 2pm onwards

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • open: zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak
  • ouvert: samedi et dimanche de 14h à 18h et sur rendez-vous
  • open: Saturday and Sunday from 2pm to 6pm and by appointment