Mural Art

Mural Art

17.10.2019 - 22.11.2019

Roger Somville

Tentoonstelling in Het Perron, Fochlaan 1 te 8900 Ieper. www.hetperron.be 

Graffitikunst is in. Er is het festival 'The Crystal Ship' van Oostende', in Brussel organiseert men geleide graffitiwandelingen en een graffitikunstenaar als Banksy zet de wereld op zijn kop.

Monumentale muurschilderingen met geëngageerde inhoud zijn echter niets nieuw. Een voorloper in eigen land is de schilder en muralist Roger Somville. Het Perron te Ieper wijdt een uitgebreide tentoonstelling aan het werk van deze Brusselaar, met als kers op de taart drie grootse doeken die hij schilderde ter voorbereiding van de spetterende decoratie voor het metrostation Hankar te Brussel.

De tentoonstelling snijdt gekende thema’s van de kunstenaar aan: grootse naakten, ‘motards’ maar ook een sociaal geëngageerd werk over de mijnramp van Marcinelle. Daarnaast wordt tevens aandacht besteed aan de verschillende disciplines die Somville beheerste: acrylschilderijen, houtskool op doek, pastels en grafiek.

Werken van Somville zijn opgenomen in de collecties van de Musea Voor Schone Kunsten België, Musée de la Gravure et de l'Image imprimée, Belfius Art Collection, de ULB, ...

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Roger Somville ,schilder en muralist’ toont de galerie in Abele drie uitgelezen doeken van de meester: 

'La terrasse', 'Harlecquin sombre' en 'Était - il vraiment come cela'. 

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • open: zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak
  • ouvert: samedi et dimanche de 14h à 18h et sur rendez-vous
  • open: Saturday and Sunday from 2pm to 6pm and by appointment