Andrew Litten

Andrew Litten

04.10.2020 - 01.11.2020

'Something is Wrong'

Andrew Litten, 'The Territory', oil on canvas, 110 x 100 cm

 

De kleurrijke expressieve schilderijen van de Engelse kunstenaar Andrew Litten snijden diverse humanistische thema's zoals liefde, angst en verslaving aan. Zijn grote impastoschilderijen zijn rauw en emotioneel. De dikke en dynamische lagen verf leggen zijn artistieke onderbewustzijn bloot. Vaak schildert hij een figuur of compositie centraal in het doek; de achtergrond wordt een abstraherend patroon van motieven en texturen.

De kunst van Litten bestaat uit het verwerpen van het academische. Er zijn geen regels. Zijn werk ontstaat in de onderbuik. Het is mooi maar beklemmend; keihard maar aangrijpend gevoelig.

De titel van de tentoonstelling, 'Something is Wrong', verwijst naar onze zeitgeist maar ook naar de 'anarchistische' methodiek en beeldtaal van de kunstenaar.

De schilderijen van Andrew Litten werden tentoongesteld in o.a. het Tate Modern te Londen en zijn opgenomen in onder meer de collecties van het Milwaukee Art Museum. In 2017 – 2018 werd zijn werk in diverse musea in China geëxposeerd. Dit is zijn eerste solotentoonstelling in België.

CV Andrew Litten

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • open: zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak
  • ouvert: samedi et dimanche de 14h à 18h et sur rendez-vous
  • open: Saturday and Sunday from 2pm to 6pm and by appointment