Matinee: The Crying Game

Op zondag 7 april om 11:00 stelt Marcelle Hanselaar haar etsenreeks 'The Crying Game' voor.  Het is meteen de start van het nieuwe kunstproject ICONOCLASH #01: een samenwerking tussen De Queeste Art en Kasteelstraat 1. 

Met zijn ‘Desastres de la Guerra’ inspireerde Francesco Goya, Otto Dix tot het maken van zijn 51 etsenreeks ‘Der Krieg’. Het werd niet alleen een verhaal van Dix ’ eigen vreselijke oorlogservaringen maar meteen ook een ‘masterclass’ in etsen.

“Ik wilde altijd mezelf ook zo eens testen ’, stelt Marcelle Hanselaar in de inleiding tot ‘The Crying Game’. Het werden dertig etsen waarin ze zich afzet tegen de vreselijke dingen die we elkaar aandoen: oorlogen, drugsdelicten en messengevechten, zuurgooien en seksslavernij. Bij dit alles vraagt ze zich af hoe zij zelf zou reageren in zo’n gebrutaliseerde maatschappij.

Dat ze haar test goed heeft doorstaan blijkt niet het minst door het feit dat het Metropolitan in NY de volledige etsenreeks heeft aangekocht. Ook het Ashmolean in Oxford nam de reeks in haar collectie op. Het Fitzwilliam Museum te Cambridge plant er  volgend jaar een tentoonstelling mee.

Praktisch? 

Zondag 7 april om 11:00 in De Queeste Art, Trappistenweg 54 te 8978 Abele/Watou.

Ingang gratis, graag een seintje van uw deelname via info@dequeeste-art.be 

meer informatie over ICONOCLASH #01 hier