Isidoor Goddeeris, de Boekentoren en Albrecht Dürer

Naar aanleiding van de solotentoonstelling van Isidoor Goddeeris in de Drongenhofkapel, organiseert De Queeste Art een rondleiding aan de tentoonstelling met aansluitend een bezoek aan de Boekentoren van de Universiteit Gent.

De Boekentoren

In 1933 werd de 70-jarige Henry van de Velde belast met het ontwerpen van een nieuwe universitaire bibliotheek en de instituten voor Kunstgeschiedenis, Dierkunde en Farmacie. Als bouwplaats werd het voormalige De Vreesebeluik of Cité Ouvrière op de Blandijnberg gekozen. Van de Velde dacht meteen aan een toren als boekenmagazijn. De ligging op het hoogste punt van de stad deed hem dromen van een baken, een teken van de universiteit, een symbool van wetenschap, wijsheid en kennis: zijn Boekentoren, de vierde toren van Gent.

De rondleiding belicht de eigenzinnige architectuur van het gebouw en geeft een unieke blik achter de schermen en de restauratiewerken.

De rondleiding

Op donderdag 23 mei starten we met een bezoek aan de solotentoonstelling van Isidoor Goddeeris in de Drongenhofkapel in het Patershol.

In de namiddag spreken we af aan de Boekentoren en bezoeken we dit eigenzinnige pareltje van Henry van de Velde, bijgenaamd 'de apostel van het functionalisme'.

Na de rondleiding kunnen deelnemers ook nog het Vandenhove Paviljoen pal naast de Boekentoren bezoeken waar een tentoonstelling loopt met de houtsnedes en gravures van Albrecht Dürer.

Praktisch:

Donderdag 23 mei, start om 11u.

Afspraak aan de Drongenhofkapel, Drongenhof 15 te Gent.

Ter plaatse spreken we verder af voor het bezoek aan de Boekentoren en het Vandenhove Paviljoen.

Deelname is gratis. De plaatsen zijn beperkt. Vlug inschrijven is de boodschap!

Inschrijven kan per mail: info@dequeeste-art.be

Meer over de tentoonstelling RAAK / LIJNEN van Isidoor Goddeeris hier

Meer over de Boekentoren hier

Meer over de Albracht Dürer tentoonstelling hier