Agenda exposities augustus 2018

Michaelina Wautier, de leading lady van de barok

Nog tot en met 2 september in het MAS - Antwerpen

In het kader van ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ pakt het Rubenshuis uit met de eerste overzichtstentoonstelling van het oeuvre van Michaelina Wautier (1614–1689). De expositie demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren.

Meer informatie hier

Unexchangeable

Nog tot en met 12 augustus in WIELS - Brussel

In deze tentoonstelling wordt aan de hand van een selectie kunsthistorische, museale werken van de jaren 80 en 90 uit Belgische privéverzamelingen, gefocust op de waarde van een kunstwerk.

Meer informatie hier

Josef Koudelka - Invasion Prague '68

Nog tot en met 12 augustus in de Botanique - Brussel

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de invasie van Praag door de Sovjettanks in 1968 verwelkomt de Botanique deze zomer een van de levende legendes van de hedendaagse fotografie: Josef Koudelka (°1938, Moravia, Tsjechië, woont en werkt in Parijs). Vanaf 1971 was hij verbonden met het Agentschap Magnum en met Invasion Prague 1968 leverde hij het meeste journalistieke werk van zijn carrière.

Meer informatie hier

Sanguine/Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque

Nog tot en met 16 september in het MuKHA - Antwerpen

Tijdens het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ plaatst Luc Tuymans de geest van de barokmeesters tegenover de visie van hedendaagse topkunstenaars. De tentoonstelling werd door de kunstenaar samengesteld voor het M HKA (het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen) en de Fondazione Prada. Met de tentoonstelling Sanguine/Bloedrood, wil curator Luc Tuymans de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder anderen Francisco de Zurbarán, Caravaggio enAnthony van Dyck in dialoog te plaatsen met  werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara en Edward Kienholz, aangevuld met werk van hedendaagse sterren zoals Zhang Enli, Takashi Murakami, Michaël Borremans, en Tobias Rehberger. 

Meer informatie hier