Agenda Exposities Mei 2018

The Crystal Ship

Vanaf 7 april in Oostende

De fans van street art springen best op de kusttram naar Oostende! Voor de derde keer wordt er het kunst festival Chrystal Ship georganiseerd. Vijftien (inter) nationale kunstenaars maken er grootschalige muurschilderingen en kunstinstallaties waarbij ze de stad als hun canvas gebruiken. 

meer informatie hier

Pornocratès dans tous ses États

Nog tot en met 13 mei in het Musée provincial de Félicien Rops (Namur)

De ‘ster’ van het museum wordt gehuldigd in een tentoonstelling-dossier, dat dit belangrijkste werk van Félicien Rops, één van de schatten van de Federatie Wallonië-Brussel, in de schijnwerpers plaatst. Verschillende versies van de tekening zullen worden voorgesteld om het creatieve proces te illustreren. Naar aanleiding van deze tentoonstelling werden de 22 vormen van de gravure in kleur, gemaakt door Albert Bertrand, gerestaureerd en verbeterd. Naast het beroemde Dame au cochon zullen werken van hedendaagse kunstenaars te zien zijn. .

meer informatie hier

Sporen van Oorlog: archeologie van WO1

Nog tot en met 30 september in het In Flanders Fields Museum (Ieper)

De tentoonstelling toont voor het eerst de resultaten van meer dan 150 opgravingen die het afgelopen decennium in de frontregio plaatsvonden. Talrijke spectaculaire bodemvondsten komen aan bod. Ze werden aangetroffen op de slagvelden aan het IJzerfront en de Ieperboog, en in militaire kampen en hospitalen achter het front.

meer informatie hier