Agenda Exposities Maart 2018

KEHINDE WILEY

Nog tot en met 5 mei 2018 in De Bozar - Brussel

Kehinde Wiley is geboeid door de iconografie van heiligen. De Afro-Amerikaanse kunstenaar stelt in BOZAR vijf ramen tentoon die kwetsbaarheid in het christelijk geloof afbeelden. Door glas-in-loodramen, die blijk geven van een goddelijke aanwezigheid als er licht doorheen schijnt, te combineren met hedendaagse afbeeldingen die verankerd zijn in de Amerikaanse cultuur, stelt Kehinde Wiley vragen bij onze samenleving, identiteit en gender.

meer informatie hier

SPANISH STILL LIFE

Nog tot en met 27 mei 2018 in De Bozar - Brussel

Het stilleven neemt een prominente plaats in tussen de picturale genres van de Westerse beeldende kunst, maar wordt te vaak bekeken als een academische oefening in imitatio. Deze ambitieuze, originele tentoonstelling zet die perceptie op z’n kop met een overzicht van 400 jaar Spaanse stillevens.

meer informatie hier

HARRY GRUYAERT

van 9 maart tot en met 10 juni 2018 in het FOMU - Antwerpen

Met deze retrospectieve schetst het FOMU een rijk en verrassend beeld van zijn oeuvre. Gruyaert is een van de pioniers van de kleurenfotografie en sinds 1982 vooraanstaand lid van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum.

meer informatie hier

SOPHIE PODOLSKI

Nog tot en met 1 april 2018 in WIELS - Brussel

WIELS presenteert de eerste tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenaar Sophie Podolski. Haar werk weerspiegelt een tijdperk dat getekend werd door seksuele bevrijding, antipsychiatrie en desillusie bij de jeugd. In de korte periode tussen 1968 en 1974 – toen ze zich op 21-jarige leeftijd het leven benam – produceerde ze een veelzijdig grafisch oeuvre, en één boek, met de titel Le pays où tout est permis [Het land waar alles geoorloofd is]. Ze was een autodidact-savant die in een ongeremde, uitdagende en expressieve stijl schreef over het leven, de populaire cultuur en de conformistische samenleving.   

meer informatie hier