Fotografie in de Botanique

Twee niet te missen fototentoonstellingen in de Botanique te Brussel!

In het Museum loopt er de expo 'Where I find myself' van de Amerikaan Joel Meyerowitz. Deze New Yorkse straatfotograaf was één van de eerste om kleurenfilms te gebruiken in het  zwart-wit tijdperk. Zijn fotoboeken zijn uitgegroeid tot ware cultklassiekers en net na de aanslagen van 11 september was hij als enige fotograaf die toegang kreeg tot de ruïnes van het World Trade Center. De beelden die hij toen vastlegde vormen een archief van onschatbare waarde en een getuigenis zonder weerga van de geschiedenis van Ground Zero.

Daarnaast is er 'Come dawn to us' van de Luikse Lara Gasparotto in la Galerie. Haar ensembles bestaan uit adembenemende landschappen, sensuele ensceneringen of ruwe fragmenten, geplukt uit het dagelijks leven. We worden naar het hart van de intieme kring van de kunstenares gevoerd, tegelijk teder en zuur, en tegelijk ondergedompeld in haar bespiegelende mijmeringen.

Meer informatie hier