VIVE LABEUR

In de zomer van 1917 komen de eerste Chinese arbeiders aan in Poperinge. Ze werken in dienst van het Britse leger en zullen blijven tot 1920. Ze wonen in aparte kampen en houden er eigen rituelen op na. De tentoonstelling “Vive Labeur” vertelt het verhaal van de Chinese inbreng tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waren het harde werkers? Hoe was het contact met de inwoners van Poperinge? Hadden ze vrije tijd en vierden ze dan Chinees Nieuwjaar?

Jan Desloover, artdirector bij De Standaard, maakt de historische foto-selectie. Aan de hand van die uitgepuurde beelden wordt het verhaal verteld. Naast een historisch luik presenteert “Vive Labeur” ook een hedendaagse kijk op het vgebeuren. Fotografen Stephan Vanfleteren en Sanne De Wilde trekken naar China. Ze gaan elk op hun manier op zoek naar de roots van de Chinese WO 1-arbeider.

meer informatie hier