Retrospectieve Lucien De Gheus

De kunstenaar Lucien De Gheus (1927 - 2013) liet een zeer uiteenlopend oeuvre na. Nog tot 13 augustus loopt in De Gotische Zaal in het stadhuis van Poperinge een mooie overzichtstentoonstelling.

Ondanks de enorme diversiteit en lange carrière is zijn beeldtaal meteen herkenbaar. De tentoonstelling is opgedeeld volgens type werk – religieuze kunst, keramiek, schilderijen, sculpturen, enz ...- waardoor alles wat duidelijker en overzichtelijker wordt.

Het is vooral wanneer De Gheus vrij, naïef en speels te werk gaat dat zijn werk sprankelt en dynamisch wordt. De keramieken schaaltjes met 'primitieve' dieren of tegeltjes met mooi uitgewerkte illustraties zijn pareltjes. Ook de tekeningen en schilderijen met referenties naar lokale volksverhalen prikkelen de fantasie.

Liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van deze all round kunstenaar moeten zeker ook een kijkje gaan nemen in het Museumhuis Lucien De Gheus. De woning en tuin geeft een verassende inkijk in de leefwereld van de kunstenaar en zijn vrouw die ook artistiek actief was.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 13 augustus; open op woensdag tot zaterdag van 14u tot 18u; zondag van 10u30 tot 17u.

Samen met de tentoonstelling wordt een monografie Lucien De Gheus uitgegeven bij uitgeverij Snoeck Gent.

meer informatie hier