8e Biennale de photographie en Condroz

"Op het ogenblik dat sommigen ons een droomloze wereld zouden willen verkopen en anderen zouden willen dromen zonder de wereld, vervolgt de Biënnale van de fotografie in de Condroz hardnekkig zijn bescheiden exploratie van de gevoelige kanten van het menselijke, dichtbij of veraf."

Nog tot en met 27 augustus 2017 in Grand-Marchin (gehucht van de gemeente Marchin) en Tahier (dorp van de gemeente Ohey).

Met werk van Didier Bizet (F), Anne-Sophie Costenoble (B), Alexandre Christiaens (B), Sian Davey (GB), Alexandra Demenkova (RUS/ISR), Jean-François Flamey (B), Karel Fonteyne (B), Anne Greuzat (F), Marc Guillaume (B), Nick Hannes (B), Xavier Istasse (B), LaKabane (B), Baudoin Lotin (B), Marie Moroni (F), Paul Nougé (B), Jacqueline Roberts (F)…

Meer informatie hier

VIVE LABEUR

In de zomer van 1917 komen de eerste Chinese arbeiders aan in Poperinge. Ze werken in dienst van het Britse leger en zullen blijven tot 1920. Ze wonen in aparte kampen en houden er eigen rituelen op na. De tentoonstelling “Vive Labeur” vertelt het verhaal van de Chinese inbreng tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waren het harde werkers? Hoe was het contact met de inwoners van Poperinge? Hadden ze vrije tijd en vierden ze dan Chinees Nieuwjaar?

Jan Desloover, artdirector bij De Standaard, maakt de historische foto-selectie. Aan de hand van die uitgepuurde beelden wordt het verhaal verteld. Naast een historisch luik presenteert “Vive Labeur” ook een hedendaagse kijk op het vgebeuren. Fotografen Stephan Vanfleteren en Sanne De Wilde trekken naar China. Ze gaan elk op hun manier op zoek naar de roots van de Chinese WO 1-arbeider.

meer informatie hier

Watou 2017

Vanaf 1 juli loopt in Watou de 37ste editie van Kunstenfestival Watou. Met als overkoepelend thema 'over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid' worden opnieuw verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samengebracht.

De bezoekers volgen een parcours langsheen elf locaties en treffen er een symbiose van beeldende kunst en poëzie in onder andere een graanschuur, de kelder van een brouwerij, de stalletjes van een hoeve en een park. 

Daarnaast kunnen bezoekers op weekend- en feestdagen genieten van het gevarieerde programma 'Zomerzinnen' dat een brug slaat tussen verschillende kunstdisciplines met onder andere boeiende auteurslezingen, meeslepende voorstellingen, workshops en optredens.

meer informatie hier