Agenda Exposities Maart 2018

KEHINDE WILEY

Nog tot en met 5 mei 2018 in De Bozar - Brussel

Kehinde Wiley is geboeid door de iconografie van heiligen. De Afro-Amerikaanse kunstenaar stelt in BOZAR vijf ramen tentoon die kwetsbaarheid in het christelijk geloof afbeelden. Door glas-in-loodramen, die blijk geven van een goddelijke aanwezigheid als er licht doorheen schijnt, te combineren met hedendaagse afbeeldingen die verankerd zijn in de Amerikaanse cultuur, stelt Kehinde Wiley vragen bij onze samenleving, identiteit en gender.

meer informatie hier

SPANISH STILL LIFE

Nog tot en met 27 mei 2018 in De Bozar - Brussel

Het stilleven neemt een prominente plaats in tussen de picturale genres van de Westerse beeldende kunst, maar wordt te vaak bekeken als een academische oefening in imitatio. Deze ambitieuze, originele tentoonstelling zet die perceptie op z’n kop met een overzicht van 400 jaar Spaanse stillevens.

meer informatie hier

HARRY GRUYAERT

van 9 maart tot en met 10 juni 2018 in het FOMU - Antwerpen

Met deze retrospectieve schetst het FOMU een rijk en verrassend beeld van zijn oeuvre. Gruyaert is een van de pioniers van de kleurenfotografie en sinds 1982 vooraanstaand lid van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum.

meer informatie hier

SOPHIE PODOLSKI

Nog tot en met 1 april 2018 in WIELS - Brussel

WIELS presenteert de eerste tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenaar Sophie Podolski. Haar werk weerspiegelt een tijdperk dat getekend werd door seksuele bevrijding, antipsychiatrie en desillusie bij de jeugd. In de korte periode tussen 1968 en 1974 – toen ze zich op 21-jarige leeftijd het leven benam – produceerde ze een veelzijdig grafisch oeuvre, en één boek, met de titel Le pays où tout est permis [Het land waar alles geoorloofd is]. Ze was een autodidact-savant die in een ongeremde, uitdagende en expressieve stijl schreef over het leven, de populaire cultuur en de conformistische samenleving.   

meer informatie hier

Fotografie in de Botanique

Twee niet te missen fototentoonstellingen in de Botanique te Brussel!

In het Museum loopt er de expo 'Where I find myself' van de Amerikaan Joel Meyerowitz. Deze New Yorkse straatfotograaf was één van de eerste om kleurenfilms te gebruiken in het  zwart-wit tijdperk. Zijn fotoboeken zijn uitgegroeid tot ware cultklassiekers en net na de aanslagen van 11 september was hij als enige fotograaf die toegang kreeg tot de ruïnes van het World Trade Center. De beelden die hij toen vastlegde vormen een archief van onschatbare waarde en een getuigenis zonder weerga van de geschiedenis van Ground Zero.

Daarnaast is er 'Come dawn to us' van de Luikse Lara Gasparotto in la Galerie. Haar ensembles bestaan uit adembenemende landschappen, sensuele ensceneringen of ruwe fragmenten, geplukt uit het dagelijks leven. We worden naar het hart van de intieme kring van de kunstenares gevoerd, tegelijk teder en zuur, en tegelijk ondergedompeld in haar bespiegelende mijmeringen.

Meer informatie hier

BELGIUM ART CETERA

Belgium Art Cetera werpt een originele blik op de beeldende kunstgeschiedenis van België. Ons rijke kunstverleden wordt door 25 bekende Belgische perscartoonisten met een behoorlijke portie humor aangepakt. 

Deelnemende cartoonisten: Kroll, Karl, Philippe Geluck, Kamagurka, Herr Seele, duBus, Marec, Gal, Vadot, Johan De Moor, Quirit, Cécile Bertrand, Ilah, Kanar, Kim, Lectrr, Zaza, Max Tilgenkamp, Sondron, Fritz, Steve, Joris Snaet, Clou, Fred en Cost.

De tentoonsteling loopt nog tot en met 28 januari 2018 in het BELvue museum te Brussel

meer informatie hier